27. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Špagety s rajčaty a bazalkou – Vychutnejte si tento skvělý recept na špagety s čerstvými rajčaty a aromatickou bazalkou. Tato jednoduchá a lahodná italská specialita je naplněna svěžími chutěmi a dokonale se hodí pro každou příležitost. Sledujte náš krok za krokem recept a během chvilky si vytvořte chutný a zdravý oběd nebo večeři. Uvařte al dente špagety, smíchejte je s rajčatovou omáčkou a zalijte je aromatickou bazalkou. Nechte se okouzlit touto překvapivě jednoduchou, ale nepřehlédnutelnou italskou pochoutkou!
Suroviny
- 400 g špaget
- 400 g rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a opékáme je dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a dusíme je asi 10 minut, dokud se nerozpadnou.
- Přidáme nasekanou bazalku, sůl a pepř a necháme ještě chvíli povařit.
- V pěti litrech osolené vody uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu.
- Uvařené špagety scedíme a smícháme s omáčkou z rajčat a bazalky.
- Pokud je těstovina suchá, můžeme přidat trochu vody z vaření špaget.
- Před podáváním můžeme špagety posypat čerstvě nastrouhaným parmazánem a ozdobit lístky bazalky.