28. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Špagety s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na špagety s rajčatovou omáčkou je lahodným a jednoduchým jídlem, které potěší každého milovníka italské kuchyně. Připravte si klasickou rajčatovou omáčku s čerstvými bylinkami a podávejte ji s dobře uvařenými špagetami. Tato kombinace vytváří dokonalou harmonii chuti a vůně. Recept je snadno přizpůsobitelný vašim chuťovým preferencím a může být rychlým a zdravým jídlem pro celou rodinu. Dopřejte si toto jídlo plné italského temperamentu a užijte si ho společně s blízkými.

Suroviny

  • 250g špaget
  • 400g konzervovaných rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1/2 lžičky cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte ji k varu.
  2. Do horké vody vhoďte špagety a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente (asi 8-10 minut).
  3. V menším hrnci zahřejte olivový olej.
  4. Nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky a přidejte je do hrnce se zahřátým olejem. Smažte je na střední teplotě, dokud nejsou cibule sklovité a česnek lehce zlatý.
  5. Přidejte konzervovaná rajčata, oregano, bazalku, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte vařit na mírném ohni po dobu 15-20 minut, občas míchejte.
  6. Když je omáčka hotová, sceděte špagety a přidejte je přímo do hrnce s omáčkou. Dobře promíchejte, aby se špagety zalily omáčkou.
  7. Servírujte teplé a podle chuti můžete posypat čerstvě nastrouhaným parmazánem nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *