28. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na špagety s rajčatovou omáčkou je lahodným a jednoduchým jídlem, které potěší každého milovníka italské kuchyně. Připravte si klasickou rajčatovou omáčku s čerstvými bylinkami a podávejte ji s dobře uvařenými špagetami. Tato kombinace vytváří dokonalou harmonii chuti a vůně. Recept je snadno přizpůsobitelný vašim chuťovým preferencím a může být rychlým a zdravým jídlem pro celou rodinu. Dopřejte si toto jídlo plné italského temperamentu a užijte si ho společně s blízkými.
Suroviny
- 250g špaget
- 400g konzervovaných rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1/2 lžičky cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte ji k varu.
- Do horké vody vhoďte špagety a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente (asi 8-10 minut).
- V menším hrnci zahřejte olivový olej.
- Nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky a přidejte je do hrnce se zahřátým olejem. Smažte je na střední teplotě, dokud nejsou cibule sklovité a česnek lehce zlatý.
- Přidejte konzervovaná rajčata, oregano, bazalku, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte vařit na mírném ohni po dobu 15-20 minut, občas míchejte.
- Když je omáčka hotová, sceděte špagety a přidejte je přímo do hrnce s omáčkou. Dobře promíchejte, aby se špagety zalily omáčkou.
- Servírujte teplé a podle chuti můžete posypat čerstvě nastrouhaným parmazánem nebo petrželkou.