22. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte si pochutnat na šťavnatých špagetách s kousky lahodné mozzarelly a čerstvou bazalkou. Tento recept na špagety s mozzarellou a bazalkou vám přinese skvělou kombinaci chuti a aroma. Užijte si tento jednoduchý a rychlý recept, který se hodí nejen na oběd či večeři, ale i na různé společenské události. S tímto poutavým jídlem si zaručeně získáte pochvaly od svých hostů.
Suroviny
- 250 g špaget
- 1 balení mozzarelly (asi 125 g)
- 1 veľká hrst čerstvej bazalky
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Na riadnom ohni si pripravujeme osolenú vodu na varanie špagiet.
- Zatiaľ si pripravíme zvyšok surovín – bazalku si dobre premyjeme a opláchnutú necháme odkvapkať, cesnak olúpeme a jemne nadrobno nakrájame, mozzarellu roztrháme na kúsky.
- Vo veľkej panvici si rozohrejeme trochu olivového oleja a opražíme na ňom cesnak. Pridáme plátky mozzarelly a bazalku. Necháme ich krátko orestovať, aby sa zohreli, ale nerozišli sa úplne a zároveň aby nezhoreli.
- Keď je voda už varná, hodíme do nej špagety a varíme ich podľa návodu z obalu (zvyčajne 7-9 minút).
- Po uvarení ich zlejeme a pridáme k opraženému mixu mozzarelly a bazalky. Všetko dobre premiešame, pridáme soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti a opäť premiešame.
- Hotové špagety s mozzarellou a bazalkou môžeme podávať. Dobrú chuť!