25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Špagety s marinárou a parmezánem jsou klasickým italským jídlem, které si zamilujete. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodné špagety s omáčkou z čerstvých rajčat, bylinek a aromatického česneku, které posypete lahodným strouhaným parmezánem. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Bon appétit!
Suroviny:
- 250g špaget
- 400g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvý bazalkový list
- parmezán
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kousky nakrájená rajčata a dusíme do měkka. Osolíme a opepříme.
- V druhém hrnci uvařte špagety al dente podle návodu na obalu. Poté scedíme.
- Hotovou omáčku smícháme se špagetami a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem a ozdobené lístky bazalky.