16. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Špagety Carbonara v česku jsou lahodným italským pokrmem, který si zamilujete. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou této krémové a jednoduché omáčky z vajec, sýra, pancetty a česneku. Nechte se okouzlit tímto chutným jídlem a připravte si ho doma snadno a rychle!
Suroviny
- 250g špaget
- 100g pancetty
- 2 vajíčka
- 50g parmazánu
- čerstvě namletý pepř
Postup
- Nejprve uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
- Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou pancettu a nechte ji zatéct.
- V míse smíchejte vajíčka, nastrouhaný parmazán a pepř.
- Hotové špagety sceďte a vmíchejte do pánve s pancettou.
- Poté přilijte směs vajíček, parmazánu a pepře a dobře promíchejte, dokud se omáčka nehustne.
- Nakonec dochuťte solí a pepřem podle chuti a podávejte posypané parmazánem.