6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Špagety carbonara s pancettou a vejcem jsou tradiční italské jídlo plné bohatých chutí a lahodného smetanového omáčky. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou večeři plnou jednoduchého luxusu!
Suroviny
- 200g špaget
- 100g pancetty
- 2 vajíčka
- 50g parmazánu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu, až lehce zesklovatí.
- Varem si uvaříme špagety do al dente.
- V míse smícháme vajíčka se strouhaným parmazánem a pepřem.
- Přidáme uvařené špagety do pánve s pancettou a promícháme.
- Stáhneme z ohně a přilijeme směs s vajíčky a parmazánem, rychle zamícháme, aby se vajíčka stáhla, ale nezaklepala.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.