18. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Špagety carbonara s pancettou jsou italské těstoviny, které okouzlí vaše chuťové buňky. Jemné špagety podávány s křupavou pancettou a krémovou směsí ze žloutků, sýra a pepře jsou jednoduchým, ale lahodným pokrmem, perfektním pro rychlou večeři plnou chuti. Vyzkoušejte tento tradiční italský recept a vaše chuťové buňky vám poděkují.
Suroviny
- 250g špaget
- 150g pancetty
- 2 vejce
- 50g parmazánu
- čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou pancettu, dokud není křupavá.
- V hrnci uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
- V malé míse smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán a pepř.
- Hotové špagety stačí jen scedit a vsypat na pánev s pancettou. Dobře promíchejte.
- Přidejte směs s vejcem a opět dobře promíchejte, dokud se vejce neustaví a vytvoří krémovou omáčku.
- Podávejte ihned posypané extra parmazánem a čerstvě mletým pepřem na talíři.