8. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nelibte si klasické italské špagety Bolognese? Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit tu nejlahodnější verzi této oblíbené omáčky. Využijte směsi hovězího a vepřového masa, přidejte rajčata, cibuli a bylinky a nezapomeňte na šťavnaté špagety. Tento pokrm je neodolatelný a vaši rodinu či hosty jistě nadchne. Pojďte si vychutnat tradiční Bolognese!
Suroviny
- 300 g špaget
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 střední cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g rajčatového passaty
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- parmezán nebo jiný tvrdý sýr na posypání (volitelné)
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a na něm zpěníme cibuli a česnek.
- Přidáme mleté hovězí maso a opékáme, dokud nezhnědne.
- Přidáme rajčatovou passatu, oregano, bazalku, cukr, sůl a pepř. Promícháme a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka nepojemní.
- Mezitím si uvaříme špagety dle návodu na obalu al dente.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody z vaření špaget.
- Špagety scedíme a podáváme s omáčkou. Ozdobíme nastrouhaným parmezánem nebo jiným sýrem.