8. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Špagety Bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Nelibte si klasické italské špagety Bolognese? Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit tu nejlahodnější verzi této oblíbené omáčky. Využijte směsi hovězího a vepřového masa, přidejte rajčata, cibuli a bylinky a nezapomeňte na šťavnaté špagety. Tento pokrm je neodolatelný a vaši rodinu či hosty jistě nadchne. Pojďte si vychutnat tradiční Bolognese!

Suroviny

  • 300 g špaget
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g rajčatového passaty
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • parmezán nebo jiný tvrdý sýr na posypání (volitelné)

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a na něm zpěníme cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté hovězí maso a opékáme, dokud nezhnědne.
  3. Přidáme rajčatovou passatu, oregano, bazalku, cukr, sůl a pepř. Promícháme a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka nepojemní.
  4. Mezitím si uvaříme špagety dle návodu na obalu al dente.
  5. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody z vaření špaget.
  6. Špagety scedíme a podáváme s omáčkou. Ozdobíme nastrouhaným parmezánem nebo jiným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *