23. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na sousing z vepřových žeber, který skvěle chutná ke grilovanému masu nebo jako příloha k různým pokrmům. Naše jednoduchý recept Vás uchvátí svou chutí a snadnou přípravou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na lahodném jídle plném aromatických dochucovadel.
Suroviny
- 1 kg vepřových žeber
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl, pepř
- olej
Postup
- V hrnci smíchejte ocet, med, worcesterskou omáčku, kmín, sůl a pepř.
- V mise smíchejte nasekanou cibuli, stroužky česneku a na kolečka nakrájenou mrkev.
- V mise smíchejte vepřová žebra se směsí a nechte marinovat minimálně 2 hodiny nebo přes noc.
- Před pečením žebra vyndejte z marinády a osušte ubrouskem.
- Předehřejte troubu na 180°C a žebra pečte asi 45 minut, občas je lehce přelévejte marinádou.
- Po upečení nechte žebra chvíli odpočinout a poté je podávejte s rýží nebo pečenými brambory.