23. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Sousing z vepřových žeber
zdroj: Recepty 24/7

‌ Vyzkoušejte lahodný recept na sousing z vepřových žeber, který skvěle chutná ke grilovanému‍ masu nebo jako příloha k různým pokrmům. Naše jednoduchý recept⁢ Vás‌ uchvátí svou chutí‍ a snadnou⁢ přípravou.⁤ Vyzkoušejte ho ještě dnes a​ pochutnejte si na ‌lahodném jídle plném aromatických⁤ dochucovadel.

Suroviny

  • 1⁣ kg vepřových žeber
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce octa
  • 2⁣ lžíce⁤ medu
  • 2 lžíce worcesterské ⁤omáčky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl, ‍pepř
  • olej

Postup

  1. V ‍hrnci smíchejte ocet, med, ⁣worcesterskou omáčku, kmín, ⁤sůl a pepř.
  2. V mise smíchejte⁢ nasekanou⁣ cibuli, stroužky⁤ česneku​ a na⁤ kolečka nakrájenou mrkev.
  3. V mise⁣ smíchejte vepřová žebra ‍se směsí a⁢ nechte marinovat ⁢minimálně ⁢2 ⁣hodiny nebo přes noc.
  4. Před pečením ​žebra vyndejte z marinády a osušte ubrouskem.
  5. Předehřejte troubu na ⁤180°C​ a žebra pečte asi 45⁤ minut, občas ‍je‍ lehce přelévejte marinádou.
  6. Po upečení‍ nechte ⁢žebra chvíli odpočinout a ‍poté ‍je podávejte s rýží nebo pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *