23. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Soto ayamjspx4LWzSXQPxN4P4YogPJNAQGvx4TAQb4wAyjIAOKwodWBEQAY_medZPp4AANJI87RJIZ6QEK9Vwdyh7FnP58PFb4AYRTEMPLATEJJNIYTWQaQJiAANrqAYAJFqbA6K7J4Nv4AwghAIYBAKMqAaBBnvEA8roAgcFAcKAJK8HF4BmJErKsoaNYIJSFaQPyo_Christina991MaraikanJDEMOxA009P5YA6EzoCMGEMYsg27w44QBZYJTG5UJ“Jiný recept na jednoduchou indonéskou polévku.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční indonéskou polévku Soto ayam. Tento jednoduchý recept vám přinese lahodnou kombinaci kuřecího masa, rýže a exotických koření. Soto ayam je skvělým způsobem, jak ochutnat autentickou indonéskou kuchyni přímo z pohodlí vašeho domova. Sledujte náš recept a uvařte si lahodnou polévku Soto ayam již dnes!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 2 litry kuřecího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • 4 cm zázvoru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 400g vařených rýžových nudlí
  • sůl a pepř podle chuti
  • limetka a koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm mleté koření, na něž jste předem nakrájeli cibuli, česnek a zázvor, dokud nezačnou voňavat.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nebude maso z bílé průměrněji růžové.
  3. Přilijte kuřecí vývar a nechte polévku asi 10 minut vařit na mírném ohni.
  4. Vložte vařené rýžové nudle a nechte vařit, dokud rýže nebude rozplývat nebo nádoby nebude horká.
  5. Přidejte lžíci limetkové šťávy do polévky a ochutnejte. Přidejte sůl a pepř podle chuti, můžete přidat více limetkové šťávy, zázvoru nebo jiných koření, dle chuti.
  6. Polévku podávejte s nastrouhaným koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *