4. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Soto ayam – kuřecí polévka z Indonésie
zdroj: Recepty 24/7

Soto ayam je tradiční indonéská polévka plná lahodných chutí a koření. Tento recept přináší tradiční indonéskou chuť a vůni domácí kuchyně. Perfektní kombinace kuřecího masa, zeleniny a koření, která rozhřeje každého milovníka exotické kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést do exotických kulinářských dobrodružství Indonésie.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 2 litry kuřecího vývaru
  • 4 hřebíčky
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cibule (nakrájená)
  • 2 cm kousek zázvoru (nasekaný)
  • lžíce oleje
  • 100g rýže
  • sůl a pepř
  • šťáva z 1 limetky
  • koriandr jako ozdoba

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezačnou vonět.
  2. Přidejte kousky kuřecího masa a osmažte dozlatova.
  3. Přidejte vývar, hřebíčky, nové koření, kurkumu a nechte vařit do měkka.
  4. Přidejte rýži a vařte, dokud není měkká.
  5. Přidejte sůl, pepř a limetkovou šťávu podle chuti.
  6. Na závěr ozdobte koriandrem a podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *