6. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Soto Ayam
zdroj: Recepty 24/7

Soto Ayam, tradiční indonéská polévka plná chuti a dochucená exotickými kořením, je rozkoší pro chuťové pohárky. Náš recept nabízí jednoduchý postup, jak si připravit tuto výjimečnou pochoutku doma. Využijte čerstvého kuřecího masa, nasládlých koření, kokosového mléka a zeleniny, abyste vytvořili lahodnou polévku, která vás okouzlí svým bohatým a vyváženým chuťovým profilem. Navíc vám poskytne cenné živiny a energii pro celý den. Prozkoumejte svět indonéské kuchyně s naším receptem na Soto Ayam!

Soto Ayam

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (nakrájené na menší kousky)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 středně velké cibule (nasekané)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • Kousek zázvoru (nasekaný na jemno)
  • 2 l hovězího vývaru
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička koriandru (mletého)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 5 vajec (vařených natvrdo a rozkrojených na půlky)
  • 300 g rýže (uvařené)
  • 4 limety (na štíhlé plátky)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor až zesklovatí.
  2. Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne zvenku.
  3. Přidejte hovězí vývar, kurkumu, koriandr, cukr a rybí omáčku. Vařte asi 30 minut, dokud masa nezměkne.
  4. Přidejte vařená vejce a nechte je prohřát.
  5. Přidejte uvařenou rýži a dobře promíchejte.
  6. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Pokud je potřeba, můžete přidat víc koření.
  7. Servírujte Soto Ayam s plátky limetek na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *