6. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Sorrentinská citronová pasta
zdroj: Recepty 24/7

Sorrentinská citronová pasta je lahodný italský recept, který vás přenese do slunného pobřeží Sorrento. Tato pasta se vyznačuje svěžestí citronů, které se ve spojení s bazalkou a olivovým olejem stávají skvělou alternativou klasických omáček. Připravit tuto lahůdku je snadné a rychlé, ať už jako hlavní chod nebo přílohu k masu či rybám. Svoji kuchyni obohatíte jedinečnými chutěmi a vůněmi Itálie. Vyzkoušejte Sorrentinskou citronovou pastu a ponořte se do sladkého života italského pobřeží.

Suroviny

  • 250 g špaget
  • šťáva z 2 citronů
  • stroužek česneku
  • olivový olej
  • 40 g parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
  2. Přidáme prolisovaný česnek a chvíli orestujeme, dokud nezačne vonět.
  3. Přilijeme šťávu z citronů a necháme lehce povarit.
  4. V druhém hrnci uvaříme špagety al denté podle návodu na obalu.
  5. Když jsou špagety hotové, scedíme je, ale necháme trochu vařící vody zůstat.
  6. S špagetami mícháme citronovou směs a postupně přidáváme olivový olej, aby byly špagety krémové.
  7. Přidáme nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
  8. Dobře promícháme a podáváme ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *