27. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Sójové karbanátky s batátovou pireé.
zdroj: Recepty 24/7

Sójové karbanátky s batátovou pireé jsou lahodným a zdravým vegetariánským jídlem, které potěší všechny milovníky rostlinných pokrmů. Kombinace chuti sojových karbanátků s krémovou batátovou pireé je neodolatelná a zároveň snadno připravitelná. Vyzkoušejte tento recept a dejte svému tělu dávku rostlinného proteinu a vitamínů!

Suroviny

  • 200g sójových granulí
  • 2 středně velké batáty
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, kari koreni

Postup

  1. Na začátku dejte vařit batáty, dokud nezměknou.
  2. V hrnci s vroucí vodou uvařte sójové granule podle návodu na obalu.
  3. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a restujte na pánvi.
  4. Smažte vrouckované sójové granule společně s cibulí a česnekem.
  5. Přidejte vejce do směsi a promíchejte.
  6. Do směsi přidejte sůl, pepř a kari koření podle chuti.
  7. Formujte karbanátky a obalte je ve strouhance.
  8. Osmahněte karbanátky na pánvi dozlatova.
  9. Vyklopte vařené batáty z kůry a rozmixujte je na hladkou pireé.
  10. Podávejte sójové karbanátky s batátovou pireé a nechte si chutnat!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *