Smetanová omáčka s houbami je lahodný a bohatý pokrm, který si zamilujete. Tato jednoduchá receptura vám pomůže připravit omáčku plnou chutě a aroma hub. Smetana a žampiony se dokonale doplňují a vytvářejí skvělou kombinaci pro vaše oblíbené pokrmy. Vyzkoušejte tento recept a potěšte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200 g hub (např. žampióny nebo lesní houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme do měkka.
  3. Přidáme máslo a necháme ho rozpustit.
  4. Přisypeme hladkou mouku a necháme zkrátce restovat.
  5. Pomalu za stálého míchání přilijeme smetanu ke šlehání, dokud nevznikne hladká omáčka.
  6. Přisolíme a připepříme podle chuti.
  7. Hotovou omáčku můžeme podávat s vařenými těstovinami nebo s grilovaným masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *