13. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Smetanová italská cuketová pasta je lahodná a vábivá chuťová kombinace. Tento recept spojuje špagety s jemnými, krémovými omáčkami a osvěžujícími cuketami. Vyzkoušejte si připravit tuto chutnou italskou specialitu doma a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 250g cestovin
- 2 středně velké cukety
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- 50g parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi si osmahneme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji.
- Přidáme na kolečka nakrájené cukety a dusíme do měkka.
- V hrnci si uvaříme těstoviny al dente a přendáme je do pánve s cuketami.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a zamícháme, necháme krátce provařit.
- Přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme, opepříme a podáváme.