25. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento osvěžující recept na smažené tofu s ořechy, který je vhodný jak pro vegetariány, tak i pro ty, kteří hledají nové a zdravé alternativy k masu. Tofu je dokonale osmažené do zlatohnědé křupavosti a je obohacené o chutné ořechové kousky, které dodávají jedinečnou texturu. Tento pokrm je výborný jako hlavní chod nebo jako příloha ke zelenině. Připravte si ho snadno a rychle díky našemu jednoduchému a chutnému receptu.
Smažený tofu s ořechy
Suroviny
- 400 g tofu
- 100 g ořechů (např. vlašské, lískové)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
- šťáva z 1 citronu
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejdříve si připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, med/javorový sirup, citronovou šťávu, česnek, koriandr, sůl a pepř v míse.
- Tofu nařežte na plátky nebo kostky a dejte do marinády. Nechte tofu marinovat alespoň 30 minut.
- Ořechy nasekejte na menší kousky.
- Na pánvi zahřejte olej a přidejte tofu včetně marinády. Smažte tofu na středním plameni a občas obracíme, dokud nezezlátne z obou stran.
- Přidejte nasekané ořechy a smažte je spolu s tofu asi 3-4 minuty, dokud nejsou ořechy lehce opražené.
- Smažený tofu s ořechy podávejte s rýží nebo čerstvým salátem.