11. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na oblíbené jídlo „Smažený sýr s tatarskou omáčkou“. Vypravte se na kulinářskou výpravu a připravte si křupavý smažený sýr s vynikající tatarskou omáčkou, která tuto pochoutku ještě více povýší. Podávejte ho jako hlavní jídlo nebo jako chuťový zážitek mezi oblíbenými pochoutkami na večírku s přáteli. S naším jednoduchým receptem a pár kvalitními surovinami se vám podaří připravit chutný a lahodný smažený sýr, který si zamilujete.
Suroviny
- 4 plátky sýra
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl a pepř
- olej na smažení
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- 1 stroužek česneku (přešlápnutý)
- 1 lžička čerstvě nasekané petrželky
Postup
- Nejprve si připravíme tatarskou omáčku. Smícháme majonézu, hořčici, přešlápnutý česnek a nasekanou petrželku. Důkladně promícháme a dáme do lednice odležet.
- Sýr nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1 cm.
- V míse si rozšleháme vejce a osolíme a opepříme podle chuti.
- Sýrové plátky nejprve obalíme ve vejcích a poté vystřídáme ve strouhance, aby se pořádně obalily.
- Naskládáme obalené plátky syrového sýra na talíř.
- Na pánvičce si rozpálíme olej a sýrové plátky smažíme z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Odkládáme na papírový ubrus, aby byl přebytečný olej vsáknut.
- Pokrm podáváme teplý s tatarskou omáčkou a případně můžeme ozdobit petrželkou. Můžeme servírovat s hranolky nebo bramborovým salátem.