20. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Smažený sýr s tatarkou je oblíbeným českým jídlem, které se hodí na rychlou a chutnou večeři. Tento recept vás přesvědčí, že smažený sýr může být i trochu zdravější. Kombinace křupavého sezamového obalu a měkkého sýra uvnitř je prostě neodolatelná. Smažený sýr se podává s osvěžující tatarkou, která dokonale doplňuje jeho výraznou chuť. Nic vám nebrání přidat si ke smaženému sýru také hranolky nebo čerstvou zeleninu. Připravte si jednoduchý a chutný smažený sýr s tatarkou a užijte si skvělou lahůdku!
Suroviny
- 4 plátky sýra
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl
- olej na smažení
- čerstvá petrželka (na ozdobu)
- bramborový salát (na přílohu)
Postup
- Plátky sýra osolíme z obou stran.
- Vlijeme smažák na pánvičku a rozpálíme.
- Ve větší misce rozšleháme vejce.
- Sýrové plátky obalíme ve vejci a poté ve strouhance.
- Plátky sýra přidáme na rozpálenou pánev s olejem.
- Smažíme z obou stran dozlatova.
- Hotový smažený sýr vyndáme z pánve a přendáme na talíř obložený papírovými ubrousky, aby se zbavil přebytečného oleje.
- Podáváme s tatarkou, bramborovým salátem a ozdobíme čerstvou petrželkou.