14. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Smažený rýžový nákyp s kuřecím je lahodným pokrmem, který oceníte nejenom milovníci kuchyně z dalekého východu. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickou rýží a dalšími chutnými přísadami. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si skvělou chuťovou lahůdku!
Suroviny
- 2 šálky uvařené rýže
- 300g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 1 cibule nakrájená na drobné kostičky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 vejce
- 1/2 šálku hrášku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, koření dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte hrášek a smažte ho spolu s masem asi 2 minuty.
- Přidejte uvařenou rýži a promíchejte.
- Přilijte sójovou omáčku a dochuťte solí, pepřem a dalšími kořením podle chuti.
- V míse rozšlehejte vejce a přidejte je k rýži, dobře promíchejte.
- Smažte směs na pánvi, nejlépe ve formě nálevníku, dokud neztuhne a nepozlatí se.
- Nákyp podávejte teplý.