9. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Smažený rýžový nákyp s krevetami je lahodným pokrmem plným exotických chutí. Vychutnejte si křupavou vrstvu rýže kombinovanou s náplní z lahodných krevet. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvělým způsobem, jak si dopřát netradiční večeři plné exotických chutí. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 200g krevet
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou zlatěhnout.
- Přidáme krevety a restujeme je dozlatova.
- V misce smícháme vařenou rýži s vejci, sójovou omáčkou, medem, solí a pepřem.
- Přidáme krevety s cibulí a česnekem a vše dobře promícháme.
- Smetanovou směs přesuneme do zapékací misky a vložíme do předehřáté trouby na 180°C na 20 minut.
- Po upečení podáváme za tepla.