19. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
Smažený rýžový nákyp s kořením
zdroj: Recepty 24/7

Smažený rýžový nákyp s kořením je lahodný pokrm plný chutí a vůní, který může být skvělou alternativou k tradičnímu hlavnímu jídlu. Smažená rýže se smíchaná s různými kořenícími bylinkami a dochucena do dokonalého nákypu, který potěší každého gurmána. S tímto receptem si určitě získáte všechny své hosty na první sklonutí talíře. Užijte si tento jedinečný pokrm plný chutí a vůní, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

Suroviny

  • 2 šálky vařené rýže
  • 3 vajíčka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme vařenou rýži a opékáme dozlatova.
  3. Přidáme koření – kurkumu, papriku, sůl a pepř.
  4. V míse rozšlehaná vajíčka kořeníme a osolíme.
  5. Přilijeme směs vajec ke smažené rýži a promícháme, aby se vajíčka zahřála.
  6. Pokud chceme, můžeme přidat nasekanou petrželku nebo pažitku pro lepší chuť.
  7. Nákyp můžeme podávat horký jako hlavní jídlo nebo studený jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *