31. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na smažený krevetový rýžový pokrm je vynikající volbou pro všechny milovníky asijské kuchyně. Smažení krevetek spolu s vůní česneku, cibule a zeleniny vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Rýže se rychle připraví a může se servírovat jako samostatné jídlo nebo jako příloha k dalším pokrmům. Sledujte náš jednoduchý recept a překvapte své blízké tímto výtečným smaženým krevetovým rýžovým pokrmem plným exotických dochucovadel a čerstvých ingrediencí.
Suroviny
- 200 g krevetek
- 200 g uvařené rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 100 g hrášku
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli na drobné kousky.
- Oloupejte a nasekejte česnek.
- Omyjte a nakrájejte papriku na tenké proužky.
- V pánvi zahřejte olej a orestujte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte nakrájenou papriku a hrášek a smažte dalších pár minut, dokud nezměknou.
- Přidejte krevety a smažte je, dokud nezežloutnou.
- Přidejte uvařenou rýži a promíchejte.
- Do pánve přidejte rozšlehaná vejce a míchejte, dokud se neudělají vaječné kousky.
- Přidejte sójovou omáčku, sůl a pepř podle chuti.
- Míchejte ještě pár minut, dokud jsou všechny suroviny dobře promíchané a prohřáté.
- Smažený krevetový rýžový pokrm servírujte teplý.