5. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit naším vynikajícím receptem na smažený krevetí salát. Tento elegantní a chutný pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký oběd. Připravte si křehké smažené krevety, které jsou obohaceny o čerstvé zelené saláty, rajčata a lahodný dresing. Tento recept vás zaručeně nadchne svou jednoduchostí a dokonale sladěnými chutěmi. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své hosty skutečnou gastronomickou lahůdkou.
Suroviny
- 200 g krevet
- 2 vajíčka
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 rajče
- 1 avokádo
- ½ Červené cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky citrónové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
- Krevety očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Do mísy s olejovou směsí přidejte nakrájené krevety a nechte je marinovat asi 30 minut v lednici.
- Ve větší pánvi rozehřejte trochu oleje a na něm opékejte krevety z obou stran, dokud nezezlátnou. Poté je odložte stranou.
- V hrnci uvařte vajíčka natvrdo. Poté je oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky, rajče na kostičky a avokádo na plátky.
- V misce smíchejte špenát, krevety, nakrájená vejce, červenou cibuli, rajče a avokádo.
- Pokapejte salát zbylou marinádou z krevet, promíchejte a můžete podávat.