22. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Smažený karfiol s kari a rýží je lahodné vegetariánské jídlo plné exotických chutí. Skvělá alternativa k tradičním pokrmům, která potěší každého milovníka indické kuchyně. Připravte si ho snadno a rychle doma a oslavte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 hlava karfiolu
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 200g rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na růžičky rozdělený karfiol a orestujeme ho dozlatova.
- Přidáme kari koření a promícháme tak, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Přilijeme trochu vody a necháme dusit do změknutí karfiolu.
- V druhém hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Když je karfiol měkký, dochutíme sůlí a pepřem podle chuti.
- Smažený karfiol podáváme s uvařenou rýží. Dobrou chuť!