6. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Smažený kapr s bramborovým salátem je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka rybích pokrmů. Kapra osmažíme do zlatova a podáváme s osvěžujícím bramborovým salátem plným zeleniny a bylinek. Tento recept je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo sváteční oběd. Podívejte se, jak lehce a rychle si ho připravit!
Suroviny
- 1 kapr
- hladká mouka
- sůl a pepř
- olej na smažení
- 4 brambory
- 1 cibule
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžíce octa
- sůl a cukr podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme bramborový salát. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je. Nakrájíme je na drobné kostičky a přidáme nasekanou cibuli.
- Připravíme si zálivku smícháním majonézy, octa, soli a cukru. Zálivku nalijeme do brambor a cibule a promícháme.
- Kapr se zbaví šupin, vyčistí se a nakrájíme na porce. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- Na pánvi rozehřejeme olej a vypražíme kapra dozlatova.
- Smažený kapr podáváme s bramborovým salátem. Dobrou chuť!