9. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční české jídlo - smažený hermelín se smetanovou omáčkou. Tento lahodný pokrm je oblíbeným předkrmem nebo snackem, který si můžete dopřát kdykoliv. S chutí a rychle připravený hermelín ve smažené kůrce a lahodná smetanová omáčka ho udělají neodolatelným. Podívejte se na náš snadný a chutný recept a dejte si pochoutku dle tradiční české kuchyně.
Suroviny
- 4 plátky hermelínu
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Herminé osušte utěrkou a obalte je v hladké mouce.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte hermelíny ze všech stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Mezitím ve vhodném hrnci si rozehřejte smetanu ke šlehání a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Po upečení přeneste hermelíny na talíř a podávejte se smetanovou omáčkou.