14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Smažený hermelín s bramborami.
zdroj: Recepty 24/7

Smažený hermelín s bramborami je tradiční české jídlo,‌ které si zamilují ‌milovníci sýra. Recept‌ je jednoduchý ⁣a rychlý, ideální na rychlý ​oběd nebo večeři. Křupavý hermelín se bramborem vytvoří ⁢dokonalou kombinaci chuti a textury. Podívejte se na náš krok za krokem návod na přípravu ‌tohoto lahodného jídla a pusťte se⁢ do vaření hned teď! ​

Suroviny

  • 4‍ kusy hermelínu
  • 4 středně velké brambory
  • 2 vajíčka
  • strouhanka
  • sůl, pepř
  • olej⁢ na smažení

Postup

  1. Nejprve oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky.
  2. Vezměte každý kus hermelínu a obalte ho v rozšlehaných vejcích.
  3. Poté obalte ve strouhance a osolte, opepřete podle chuti.
  4. Následně rozehřejte olej na pánvi a dejte na ni obalené hermelíny.
  5. Smažte z obou ​stran dozlatova.
  6. Mezitím si na jiné pánvi osmažte plátky brambor.
  7. Hotový smažený hermelín servírujte s osmaženými brambory a okrasek zeleniny podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *