11. 12. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Smažený camembert s brusinkovým džemem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte ‍recept ‌na křupavý smažený camembert⁣ s brusinkovým džemem, ideální jako rychlá a lahodná večeře nebo působivý předkrm pro vaše hosty. ⁣V našem návodu najdete jednoduchý​ postup, jak camembert obalit do zlatavé⁢ strouhanky a servírovat s domácím nebo kupovaným brusinkovým džemem, který skvěle doplňuje ​jeho bohatou a roztékající se chuť. ‍Tento ​oblíbený sýrový pokrm můžete podávat​ s čerstvým pečivem nebo zeleninovými sticks pro dokonalý gurmánský zážitek.⁢ Nezapomeňte si připravit tento⁢ recept na speciální příležitosti nebo kdykoliv, když si chcete dopřát⁣ něco výjimečného.

Suroviny

  • 1​ balení camembertu (cca 250 g)
  • 2 vejce
  • Strouhanka
  • Hladká mouka
  • Sůl a pepř
  • Brusinkový džem
  • Olej na smažení

Postup

  1. Camembert vyjměte z obalu a pokud má na povrchu bílou ‍plíseň, ‍můžete ji lehce oškrábnout‌ nožem.
  2. Ve miskách připravte trojobal. Do první nasypete mouku, do druhé rozšlehaná vejce ochucená solí a pepřem, a do třetí strouhanku.
  3. Sýr obalte nejprve moukou, poté ponořte do vajec a nakonec obalte strouhankou. Pro lepší křupavost můžete tento ‍proces zopakovat.
  4. Na pánvi rozehřejte dostatek oleje. Sýr smažte‍ na středně silném⁢ ohni z každé⁢ strany dozlatova, což⁤ obvykle trvá přibližně 2-3 minuty na každé ‍straně.
  5. Smažený camembert podávejte teplý společně s brusinkovým džemem. Můžete doplnit ‍i čerstvou zeleninou nebo bagetkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *