24. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné smažené rizoto s krevetami, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Jednoduchý a rychlý recept, který můžete připravit i jako lehkou večeři nebo oběd. Zkombinujte plnotučný rýžový pokrm s mořskými plody a nechte se unést výtečnou kombinací chutí.
Suroviny:
- 250g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250g rýže na rizoto
- 600ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmezánu
- sůl a pepř
Postup:
- Nejprve očistěte krevety a odstraňte jim střeva. Na pánvi rozpalte trochu oleje a opečte krevety z obou stran dozlatova. Poté je odložte stranou.
- V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidejte rýži a restujte ji dozlatova. Poté zalijte bílým vínem a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila.
- Když je rýže měkká, stačí už jen zapnout plotýnku a vmíchat do rizota namíchaný parmezán. Dochutíme solí a pepřem.
- Na závěr vmícháme do rizota smažené krevety a můžeme podávat.