3. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte delikátní smažené pho s kachním masem, které vás překvapí svou bohatou chuťovou paletou. Tento recept vám nabízí jednoduchý způsob, jak si přivést do domácí kuchyně autentický vietnamský zážitek. Kachní maso je perfektně připraveno, ať už se rozhodnete použít prsa nebo stehna, a jeho výrazná chuť je skvěle doplněna o aromatické bylinky a lahodný vývar. Smažené pho s kachním masem je nejen chutné, ale i vizuálně působivé jídlo, které si zamilujete nejen vy, ale i vaše rodina a přátele. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tuto lahůdku, která vám rozhodně zaručí pochoutku plnou orientálních chutí.
Suroviny
- 200 g rýžových nudlí
- 300 g kachního masa (prsa)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 pór
- 3 hřebíčky
- 2 kuličky nového koření
- 1 lžička koríandra
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička fenyklu
- 1 lžička černého pepře
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- čerstvá koriandrová nať k podávání
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Uvařte nudle dle návodu na obalu.
- Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli, mrkev a pór oloupejte a nakrájejte na tenké proužky.
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli, mrkev a pór dozlatova.
- Přidejte maso a smažte ho z obou stran, dokud není zlatavé.
- Přidejte hřebíček, nové koření, koríandr, kmín, koriandrová semínka, fenykl, černý pepř, rybí omáčku a sójovou omáčku.
- Zalijte vodou tak, aby vše bylo ponořené, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přibližně 30 minut.
- Přidejte uvařené nudle a promíchejte.
- Pokud je pho příliš husté, přidejte trochu vody.
- Před podáváním posypeme pho čerstvou koriandrovou natí.
- Pokud chcete, můžete přidat další přísady podle své chuti, například fazole, papriku nebo chilli.