9. 10. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na smažené nudle Yakisoba, klasiku japonské kuchyně, která je rychlá, chutná a nabízí skvělou možnost pro rychlý oběd či večeři. Dozvíte se, jak správně připravit nudle, které ingredience vybrat a jaké kroky podniknout, aby vaše Yakisoba byla dokonale křupavá a plná chuti. Idealní jídlo pro milovníky asijské kuchyně! Pojďte si pochutnat na tomto exotickém jídle, které potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 200 g nudlí Yakisoba
- 200 g směsi zeleniny (např. mrkev, zelí, paprika)
- 1 střední cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 150 g kuřecích prsou nebo vepřového masa, nakrájeného na tenké proužky
- 2-3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oyster omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky (volitelně)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Sezamova semínka a jarní cibulka pro ozdobu
Postup
- Nudle yakisoba podle potřeby povařte v osolené vodě, dle návodu na obalu. Obvykle se vaří jen pár minut. Po uvaření je slijte a opláchněte pod studenou vodou.
- Na velké pánvi nebo woku rozpalte rostlinný olej na středně silném ohni.
- Přidejte cibuli a česnek, osmahněte dozlatova. Poté přidejte nakrájené maso a smažte, dokud není skoro hotové.
- Přidáte nakrájenou zeleninu a smažte, dokud nezměkne, ale stále je křupavá.
- Dále přidejte vařené nudle, sójovou omáčku, oyster omáčku a rybí omáčku. Dobře promíchejte a smažte dohromady několik minut, dokud nudle nejsou dobře obaleny omáčkou a zelenina s masem jsou plně spojené s nudlemi.
- Na závěr ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Smažené nudle yakisoba podávejte horké, posypáné sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou pro dekoraci.