17. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Naše receptura na smažená kuřecí křidélka nabízí výbornou chuť a křupavost. Ponořte křidélka do aromatického koření, které podtrhne jejich lahodnou chuť. S křupavou vnější kůrkou a šťavnatým vnitřkem jsou tato kuřecí křidélka skvělým zpestřením jakékoliv party, grilování nebo jednoduché večeře pro celou rodinu. Snažíme se splnit vaše chuťové požadavky a toto recept je skvělým způsobem, jak se ponořit do výtečného kuřecího křídla.
Suroviny
- 500 g kuřecích křidélek
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky černého pepře
- ½ lžičky sušeného oregana
- mouka na obalení
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí křidélka očistěte a osolte. Přidejte mletou papriku, černý pepř, sušený oregano a jemně nasekaný česnek. Dobře promíchejte.
- Nechejte křidélka marinovat v chladničce minimálně 30 minut, ideálně však přes noc.
- Před smažením křidélek si připravte mísu s moukou. Každé křidélko obalte v mouce a odstraňte přebytečnou mouku.
- V hlubokém hrnci zahřejte olej. Křidélka opatrně vkládejte do horkého oleje a smažte z obou stran, dokud nebudou zlatě hnědá a křupavá. Postupně je vyjměte a nechte okapat na ubrousku nebo papírovém ubrusku.
- Smažená kuřecí křidélka podávejte teplá jako hlavní jídlo nebo jako součást oběda či večeře. Skvěle se hodí k různým omáčkám, jako například barbecue, sladkokyselé nebo pikantní omáčky.