13. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo exotických chutí s naším receptem na smažené krevety v kari omáčce. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky mořských plodů a pikantních jídel. Smažené krevety krásně křupou a kari omáčka jim dodává bohatou a aromatickou chuť. Připravte si tento jednoduchý a rychlý pokrm, který oslní vaše přátele i rodinu. Klikněte a zjistěte, jak na to!
Suroviny
- 500g krevet bez skořápek
- 1 lžíce kari koření
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 200 ml kokosového mléka
- 100 ml smetany na vaření
- 1 lžíce rybí omáčky (volitelně)
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej pro smažení
- Čerstvá koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup
- Zahřejte olej v pánvi na střední teplotu.
- Přidejte nasekanou cibuli a česnek. Smažte, dokud nezměknou a nezačnou vonět.
- Přidáváme krevety a kari koření. Smažte, dokud krevety nezmění barvu (asi 2-3 minuty na každé straně).
- Zalijte kokosovým mlékem a smetanou. Přiveďte k varu a pak vařte na mírném ohni, dokud omáčka lehce nezhoustne.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem a rybí omáčkou.
- Podávejte posypané čerstvou koriandrem nebo petrželkou s rýží nebo pečivem podle vaší volby.