6. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na klasické smažené bramboráky s vejci, který vás jistě okouzlí svou jednoduchostí a lahodnou chutí. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Smažené bramboráky s vejci jsou oblíbené jídlo pro celou rodinu! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si výtečnou pochoutku v pohodlí vaší domácnosti.
Suroviny
- 4 středně velké brambory
- 2 vejce
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Vymačkejte přebytečnou šťávu z brambor a přidejte vejce.
- Osolte a opepřete dle chuti a dobře promíchejte.
- Na pánvi rozehřejte olej a vytvořte placičky ze směsi brambor a vajec.
- Smažte z obou stran dozlatova.
- Hotové bramboráky podávejte třeba s kyselou smetanou nebo šťouchaným masem.