10. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést exotickou chuťí smažených banánů s javánským karamelovým sirupem. Tento jednoduchý recept vám přinese lahodnou kombinaci sladkosti a křehkosti, kterou si zamilujete. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si jedinečnou chuťovou symfonii.
Suroviny
- 2 banány
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce másla
Postup
- Oloupejte a překrojte banány na poloviny.
- Na pánvi rozpusťte cukr s vodou a nechte zahřát, dokud nevznikne karamelový sirup.
- Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
- Vložte banány do pánve a smažte je z obou stran, dokud nebudou zlatavé a karamelizované.
- Hotové banány podávejte s javánským karamelovým sirupem a můžete ozdobit nasekanými oříšky nebo lískovými oříšky.