3. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Smažené arančini
zdroj: Recepty 24/7

Smažené arančini jsou křupavé a lahodné italské rizoto koule plné nádhernejch chutí a aromatu. Tento recept vás naučí, jak jednoduše připravit tyto lahodné kousky doma. Užijte si křupavou vnější vrstvu s měkkým a krémovým nitrem plným sýra a zeleniny. Perfektní jako předkrm, hlavní jídlo nebo jen jako lahodná svačina.

Suroviny:

  • 250g rýže na risotto
  • 1l zeleninového vývaru
  • 100g parmezánu (strouhaného)
  • 100g šunky (nakrájené na kostičky)
  • 100g mozzarelly (nakrájené na kostičky)
  • 2 vejce
  • 100g hladké mouky
  • 100g strouhanky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Ve větším hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu.
  2. Přidejte rýži na risotto a vařte podle instrukcí na obalu, dokud není rýže měkká a všechna tekutina vstřebána.
  3. Odstraňte hrnec z ohně a nechte rýži vychladnout.
  4. Přidejte do vychlazené rýže parmezán, nakrájenou šunku a mozzarellu. Dobře promíchejte.
  5. Vytvarujte ze směsi malé kuličky (velikost pingpongového míčku).
  6. V jedné míse rozšlehejte vejce a ve druhé míse smíchejte hladkou mouku s trochou soli a pepře.
  7. Pokud jsou kuličky připravené, ponořte je nejprve do rozšlehaného vejce a poté obalte ve směsi mouky a strouhanky.
  8. Na pánvi rozehřejte dostatek oleje a smažte arančini až do zlatavé barvy (přibližně 3-4 minuty).
  9. Odceděte smažené arančini na ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
  10. Servírujte teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *