13. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Smažená rýže nasi goreng je tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje lahodné koření, zeleninu a vejce s vychlazenou uvařenou rýží, která se smaží na pánvi. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a přenesete se do slunečného Indonésie!
Suroviny
- 400g vařené rýže
- 200g krevet
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kari prášku
- 1 chilli paprička
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a na plátky nakrájenou chilli papričku.
- Přidáme krevety a necháme je chvíli restovat. Poté přidáme lžíci sójové omáčky.
- Přidáme vařenou rýži a osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a kari prášek. Promícháme a necháme chvíli restovat.
- Vmisoume dvě rozklepaná vejce a promícháme, dokud se vejce nesrazí.
- Hotovou smaženou rýži podáváme hned, můžeme ozdobit jemně nakrájenou petrželkou nebo koriandrem.