9. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
Smažená řízek s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Smažená řízek s⁤ bramborovou kaší je tradiční české jídlo, které ⁢si oblíbí celá rodina.⁣ Recept je jednoduchý a‌ rychlý, stačí připravit ⁢kvalitní řízek, osmahnutý a v chrumkavé ‌stříbrné a podávat s teplou ‍bramborovou kaší. Pojďte⁢ si ‍vychutnat chutný pokrm, který‌ potěší všechny chuťové buňky! ⁢

Suroviny:

  • 4 plátky vepřového‌ masa
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka
  • brambory
  • mléko
  • máslo

Postup:

  1. Plátky masa⁢ naklepeme⁤ do tenka a ⁣osolíme, opepříme a ‍okořeníme​ majoránkou.
  2. V míse rozklepneme vejce a​ v druhé misce si připravíme strouhanku.
  3. Maso nejdříve obalíme⁤ v ⁣rozšlehaném vejci⁢ a pak ve strouhance.
  4. V pánvi rozehřejeme⁤ olej a⁤ smažíme ⁣maso dozlatova z obou stran.
  5. Brambory⁣ oloupeme,⁢ nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve ⁢slané vodě do měkka.
  6. Poté vodu slijeme a ⁤brambory ‌rozmixujeme‍ s ‍mlékem a máslem na hladkou‌ kaši.
  7. Smažený řízek podáváme s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *