9. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté smažené kalamáry se svěžím citronem jsou oblíbeným mořským pokrmem, kterým si zaručeně získáte srdce vašich hostů. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké jedinečnou kombinací chuti mořských plodů a citrusového aroma. Sledujte náš jednoduchý recept a určitě nebudete litovat!
Suroviny
- 400g kalamára
- 1 citron
- 100g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme kalamáry. Očistíme je a nakrájíme na kolečka.
- V misce si připravíme těsto – smícháme mouku s rozšlehanými vejci a osolíme a opepříme podle chuti.
- Kalamáry namáčíme do těsta a pak smažíme ve vroucím oleji dozlatova.
- Hotové smažené kalamáry podáváme s plátky citronu a můžeme ozdobit bylinkami.