20. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Složenka z vepřových kotlet v brazilském stylu
zdroj: Recepty 24/7

Náš recept na složenku z vepřových kotlet v brazilském stylu vás ponoří do světa tropických chutí. Pravé brazilské koření harmonicky propojí sladkost ananasu s pikantním grilem vepřového masa, připraveného podle tradičních brazilských receptů. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a nechte se unést na pláž Copacabana přímo z domova. S naším podrobným návodem na přípravu se budete cítit jako skutečný brazilský kuchař. Poskytneme vám tipy na správné koření a postup, abyste si mohli vychutnat autentickou brazilskou chuť.

Suroviny:

  • 600 g vepřových kotlet
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladkého křenu
  • 1 citron

Postup:

  1. Na prkénku nakrájejte papriku, cibuli, rajčata a česnek na menší kousky.
  2. V misce smíchejte papriku, kmín, sladký křen, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vzniklou marinádu promíchejte s vepřovými kotletami a nechte je nakynout alespoň 30 minut.
  3. Připravte si grilovací pánev a rozehřejte ji na střední teplotu.
  4. Kotlety vložte na rozpálenou pánev a smažte je z obou stran do zlatova.
  5. Přidejte nakrájenou papriku, cibuli, rajčata a česnek a smažte je spolu s kotletami, dokud nezměknou.
  6. Složenku podávejte posypanou sekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *