29. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Slovenská bryndzová haluška
zdroj: Recepty 24/7

Slovenská ‍bryndzová haluška je tradiční ‌pokrm,​ který vás‌ přenese⁢ do​ srdce Slovenska. Tento ​jednoduchý, ale lahodný recept vám umožní vytvořit chutné, domácí halušky, které se pak podávají s lahodnou bryndzovou ⁢omáčkou. Vychutnejte si autentickou ‍slovenskou kuchyni s tímto ‌neodolatelným receptem‌ na Slovenskou bryndzovou halušku.

Suroviny:

  • 500⁣ g brambor
  • 250​ g​ bryndzy
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • Soľ

Postup:

  1. Brambory uvaříme ⁢ve slupce do měkka a⁤ necháme vychladnout.
  2. Poté oloupeme brambory a na jemno je nastrouháme.
  3. Do‌ nastrouhaných brambor přidáme ⁣mouku, vejce a‌ špetku⁤ soli.
  4. Všechny suroviny důkladně ​promícháme⁢ a vypracujeme​ těsto.
  5. Těsto necháme asi ⁢10 minut ⁤odpočinout.
  6. Mezitím nasypte do hrnce⁢ vodu⁤ a přiveďte ji k ⁢varu.
  7. Vzniklé těsto rozdělíme na menší části a z každé části tvarujeme válce o tloušťce ‌přibližně ‍2 cm.
  8. Válce nakrájíme‌ na malé kousky – ‌halušky.
  9. Halušky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na ‍hladinu.
  10. Uvařené halušky odkapeme a smícháme s rozdrobenou bryndzou.
  11. Halušky podáváme ihned, případně můžeme přidat orestovanou slaninu‍ nebo‍ cibulku ‌jako dochucení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *