21. 9. 2024
Autor: Martin Roubec
Slavnostní kuře Tikka Masala
zdroj: Recepty 24/7

Oslavte speciální příležitosti s receptem na slavnostní kuře Tikka Masala, který dodá vášemu jídelníčku exotický nádech. Toto tradiční indické jídlo se vyznačuje bohatou a krémovou omáčkou s kořeněným kuřecím masem marinovaným v jogurtu a koření. Perfektní volba pro rodinnou večeři nebo pohoštění přátel. Přečtěte si krok za krokem recept a objevte, jak připravit toto oblíbené jídlo doma s běžně dostupnými ingrediencemi.iedo

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 plechovka (400 g) sekaných rajčat
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nasekaného
  • 2 lžíce garam masala
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • Koriandr nebo petržel na posypání
  • Limonová šťáva podle chuti

Postup

  • V míse smíchejte jogurt, 1 lžíce garam masala, kurkumu, koriandr, chilli prášek a sůl. Přidejte kuřecí kousky, promíchejte a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
  • V hluboké pánvi na oleji restujte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a zázvor, restujte další minutu.
  • Přidejte kuře z marinády a restujte, až kuře zpevní a zezlátne.
  • Přidejte sekaná rajčata a zbytek garam masala. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni 20 minut.
  • Přidejte smetanu, promíchejte a vařte dalších 10 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo další smetany.
  • Tuž před podáváním vmíchejte limonovou šťávu podle chuti a ozdobte koriandrem nebo petrželkou.
  • Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *