15. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Sladko-pikantní kuřecí kari je vynikající exotické jídlo, které zaručeně okoření vaše chuťové pohárky. Tento recept vás přenese přímo do vzdálených koutů Asie, kde se kari připravuje již stovky let. Křupavý kuřecí maso je skvěle propečené a podávané v aromatické omáčce plné jemných sladkokyselých a pikantních chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který jistě oslní vaše hladové hosty a vy si s nimi užijete výlet do chutí východní kuchyně.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 mrkve
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari koření
- 2 lžičky medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek nasekáme najemno a papriky a mrkve nakrájíme na proužky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm kuřecí maso, dokud nezezlátne. Poté maso vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
- Do pánve přidáme cibuli a česnek a restujeme je dozlatova.
- Přidáme nakrájené papriky a mrkve a smažíme je asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Poté přidáme kokosové mléko, červené kari koření, med a sójovou omáčku. Dobře promícháme a necháme vařit asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Nakonec do omáčky vložíme osmažené kuřecí maso a vaříme ještě dalších 5 minut, aby se maso prohřálo a přijalo chuť omáčky.
- Případně můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Kuřecí kari podáváme s rýží nebo krupicovou kaší.