8. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na sladko-kyselé kuřecí kari je dokonalou volbou pro ty, kteří hledají kombinaci chutí sladkého a kyselého. Kombinace kuřecího masa, lahodného kari koření a osvěžujících přísad jako ananas a paprika vytváří dokonalou harmonii chutí. Připravte si jednoduchou a rychlou večeři s tímto výtečným receptem na sladko-kyselé kuřecí kari.
Suroviny:
- 400 g kuřecího masa (prasátka nebo ryby) nakrájeného na kousky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 1 červená paprika nakrájená na plátky
- 1 zelená paprika nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky kari koření
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- mletý černý pepř dle chuti
- hrst čerstvé koriandru na ozdobu (volitelné)
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte v něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte do zlata z obou stran.
- Přidejte papriky a dusíme, dokud nezměknou.
- Do mísy smíchejte sojovou omáčku, kari koření, ocet, cukr, sůl a pepř.
- Přidejte směs do pánve s masem a zeleninou.
- Dusíme dalších 5-10 minut, dokud je maso dokonale propečené a omáčka zhoustne.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
- Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte trochu kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě a nechte zhoustnout.
- Servírujte s rýží nebo placky, ozdobte koriandrem (volitelné) a můžete podávat.