5. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilské arancini jsou oblíbený sicilský pokrm, který je tvořen kuličkami rýže naplněnými různými ingrediencemi a poté smaženými. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit arancini přímo z pohodlí vaší kuchyně. Vychutnejte si pravou sicilskou kuchyni a pořiďte si skvělé zážitky pro chuťové pohárky.
Suroviny
- 250g rýže Arborio
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 500ml masového vývaru
- 100g hrášku
- 100g kousků šunky
- 100g syrového kozího sýra
- 2 vejce
- máslo na smažení
- strouhanka na obalování
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci rozehřejte trochu másla. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rýži a nechte ji chvilku opékat, dokud nezačne lehce hnědnout.
- Po malých porcích přilévejte horký masový vývar a promíchávejte, dokud se rýže nepovaří. Pokračujte přidáváním vývaru a mícháním, dokud nebude rýže měkká, ale stále lehce křupavá.
- Přidejte hrášek, šunku a kozí sýr. Osolte a opepřete podle chuti. Směs promíchejte, dokud se vše dobře nespojí a sýr neroztaje.
- Nechejte směs vychladnout. Poté vytvarujte malé koule o velikosti golfbalu.
- Vejce rozšlehejte a obalte koule z rýže v rozšlehaném vejci a poté ve strouhance.
- V hlubokém hrnci rozehřejte máslo. Arancini smažte z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Arancini nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte teplé.