14. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata je tradiční sicilské jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný pokrm z lilku, rajčat, cibule, oliv a kaparů je skvělou alternativou klasickým omáčkám. Naučte se připravit tuto lahůdku a okusíte nezapomenutelnou chuť Sicílie!
Suroviny
- 2 lilek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 50 g zelených oliv
- 50 g kapar
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce octa
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Oloupejte lilek a nakrájejte ho na malé kostičky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
- Rajčata oloupejte a nasekejte na menší kousky.
- Zelené olivy a kapary nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte lilek a nechte dusit, dokud změkne.
- Přidejte rajčata, olivy a kapary a promíchejte.
- Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř podle chuti.
- Poduste ještě chvíli, dokud se všechny chutě spojí.
- Caponata je hotová k podávání.