14. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata – tradiční pokrm z lilků
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata je tradiční sicilské jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný pokrm z lilku, rajčat, cibule, oliv a kaparů je skvělou alternativou klasickým omáčkám. Naučte se připravit tuto lahůdku a okusíte nezapomenutelnou chuť Sicílie!

Suroviny

  • 2 lilek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 50 g zelených oliv
  • 50 g kapar
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Oloupejte lilek a nakrájejte ho na malé kostičky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
  3. Rajčata oloupejte a nasekejte na menší kousky.
  4. Zelené olivy a kapary nakrájejte na menší kousky.
  5. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
  6. Přidejte lilek a nechte dusit, dokud změkne.
  7. Přidejte rajčata, olivy a kapary a promíchejte.
  8. Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř podle chuti.
  9. Poduste ještě chvíli, dokud se všechny chutě spojí.
  10. Caponata je hotová k podávání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *