7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata se špagetami je lahodné italské jídlo plné chutí a vůní Středozemního moře. Tato tradiční sicilská předkrmová zeleninová směs s lilky, rajčaty, cibulí a olivami se podává s špagetami pro dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se do slunné Sicílie!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lilek
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 2 lžíce oliv
- 2 lžíce kapary
- 2 lžíce balsamikového octa
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř
- špagety
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájený lilek, papriku a rajčata. Vaříme do měkka.
- Přidáme olivy, nakrájené kapary, ocet, cukr, sůl a pepř. Vaříme dalších pár minut.
- Na druhé pánvi uvaříme špagety dle návodu na obalu.
- Caponatu podáváme se špagetami. Dobrou chuť!