7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata se špagetami
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata se špagetami je lahodné italské jídlo plné chutí a vůní Středozemního moře. Tato tradiční sicilská předkrmová zeleninová směs s lilky, rajčaty, cibulí a olivami se podává s špagetami pro dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se do slunné Sicílie!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lilek
  • 1 červená paprika
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce oliv
  • 2 lžíce kapary
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř
  • špagety

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájený lilek, papriku a rajčata. Vaříme do měkka.
  3. Přidáme olivy, nakrájené kapary, ocet, cukr, sůl a pepř. Vaříme dalších pár minut.
  4. Na druhé pánvi uvaříme špagety dle návodu na obalu.
  5. Caponatu podáváme se špagetami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *