26. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou sicilskou caponatu s rajčaty, která je jednoduchá, ale zároveň bohatá na chuť. Tento tradiční italský recept kombinuje sladké rajčaty se zeleninou a bylinkami, což vytváří skvělý kontrast chutí. Perfektní jako příloha nebo samostatné jídlo! Sledujte náš recept a připravte si tento skvělý pokrm ještě dnes.
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 1 lilek, nakrájený na kostičky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička octa
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud ne budou sklovité
- Přidejte lilek a rajčata a restujte do měkka, asi 10 minut
- Přisypte kapary, cukr, oregano a ocet a nechte ještě chvíli vařit
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte teplé nebo studené, ideálně s čerstvým chlebem jako předkrm nebo k masu