23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata s olivami je tradiční sicilský pokrm plný chutí a vůní Středomoří. Tato lahodná směs lilků, cuket, rajčat, papriky a oliv s kapkou octa je dokonalá jako předkrm nebo příloha k italským těstovinám. Vyzkoušejte tento recept a okusíte pravou sicilskou chuť!
Suroviny
- 1 veľká baklažán
- 1 veľká cibuľa
- 2 stredne veľké paradajky
- 1 červená paprika
- 100 g zelených a čiernych olív
- 4 PL olivového oleja
- 2 PL kapersových kvetov
- 2 PL octu
- 1 PL cukru
- soľ, korenie, čerstvá bazalka
Postup
- Baklažána olúpeme a nakrájame na kocky. Osolíme a necháme odstáť pár minút.
- Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme na oleji.
- Pridáme nakrájaný baklažán, nakrájanú papriku a nakrájané paradajky.
- Pridáme olivy, kapersy, ocot, cukor, soľ a korenie. Premiešame a dusíme pár minút.
- Podávame zdobené čerstvou bazalkou.