23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s olivami
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata s olivami je tradiční sicilský pokrm plný chutí a vůní Středomoří. Tato lahodná⁢ směs lilků, cuket, rajčat, papriky a oliv s kapkou octa je dokonalá jako‌ předkrm ‍nebo příloha k italským těstovinám. Vyzkoušejte tento ‌recept a okusíte pravou sicilskou chuť!⁤

Suroviny

  • 1‌ veľká baklažán
  • 1 veľká⁣ cibuľa
  • 2 stredne ​veľké paradajky
  • 1 červená ⁤paprika
  • 100 g ​zelených a čiernych olív
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 PL kapersových kvetov
  • 2 PL octu
  • 1 PL cukru
  • soľ, korenie, ‍čerstvá bazalka

Postup

  1. Baklažána olúpeme a nakrájame na kocky. Osolíme a necháme odstáť pár minút.
  2. Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme na oleji.
  3. Pridáme nakrájaný baklažán, nakrájanú papriku a nakrájané paradajky.
  4. Pridáme olivy, kapersy, ocot, ​cukor, soľ a korenie.‌ Premiešame a dusíme pár minút.
  5. Podávame zdobené čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *